Mooie herinneringen

Van 29 maart tot 2 april 2021 verbleef Lieve Desmet als dichter in residence in “Huis van de dichter” te Watou. Hier enkele sfeerbeelden.
Steven Van Der Heyden ging in gesprek met Lieve Desmet naar haar verblijf in Watou. Lees hier het volledige interview.


In Museum M liep tot 30 augustus 2020 de tentoonstelling met beeldhouwwerken van Rodin, Meunier en Minne. De werken werden tegenover beelden van middeleeuwse kunstenaars geplaatst. 
Paul Bogaerts, Herlinde Vekemans, Peter Mangelschots en Lieve Desmet – vier Leuvense dichters – schreven gedichten bij de beeldhouwwerken. De dichters spraken de gedichten zelf in voor de audiotour.
Lieve Desmet schreef 4 gedichten (2 versies voor volwassenen en 2 versies voor jongeren) bij de beelden “oud mijnpaard” van Constantin Meunier en “de verloren zoon” van George Minne. Ontdek hier alle gedichten van de tentoonstelling Rodin, Meunier & Minne op de site van Museum M.
Er verschenen goede recensies over de tentoonstelling in De Tijd, De Standaard, en er was inderdaad aandacht voor op het vrt journaal.


Donderdagavond 12 februari 2020 in Lokaal dienstencentrum Wijnveld, Wingerdstraat Leuven. Poëzievoorstelling n.a.v. dertig jarig bestaan uitgeverij P.


Vrijdag 31 januari las Lieve Desmet voor in Den Dam in Oudergem, lezing en poëzie avondwinterwandeling.


Donderdagavond 30 januari 2020 in Den Hopsack in Antwerpen: ‘Acht achtbare dichters’ – een van die acht was: Lieve Desmet.


Op 14 september 2019 stelde Lieve Desmet haar nieuwe bundel “In de maat van de zee” voor in Het Wagehuys te Leuven. De lancering trok een groot en breed publiek. Mustafa Kör nam de presentatie en het interview met de auteur voor zijn rekening.


Lieve Desmet was even te horen in het programma ‘De ochtend’ op Radio 1 van 1 november 2018. In een item over ‘De eenzame uitvaart‘ hoor je haar op de uitvaart van Meneer H.S. Zij leest er Afscheid in Leuven.

Het Groot Beschrijf in Brussel – 21 april 2002.
Eerste ontmoeting met Chris Lomme – samen voorlezen in Het Regenbooghuis.