Eerdere optredens

Druk in Leuven’ Boekenfestivalmei 2022
Zondag 8 mei 2022 las Lieve Desmet voor in het kader van ´Druk in Leuven’ boekenfestival in de tuin van uitgeverij P Sint Antoniusberg.


Slotshow Conferentie Sociaal Werkmei 2022
Lieve Desmet las voor op 5 mei 2022 in de Koningin Elisabethzaal Antwerpen op de slotshow van de conferentie Sociaal Werk.


Residentensessies 2021 in Watou:
Poëzieliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland zakten af naar Watou voor de derde editie van de Residentensessies. Tien dichters uit België en Nederland stelden in de Sint-Bavokerk in Watou  opnieuw hun werk voor. “Daarmee toonden ze het publiek hoe belangrijk een residentie voor hen in het Huis van de Dichter was geweest”, zegt Peter De Roo. Het Huis van de Dichter in Watou wordt al sinds februari 2018 opengesteld als residentie voor auteurs. 

Lees het volledige artikel in het Laatste Nieuws van 30 augustus 2021 door Laurie Bailliu >>>> Klik hier.


Van 29 maart tot 2 april 2021 verbleef Lieve Desmet als dichter in residence in “Huis van de dichter” te Watou. Hier enkele sfeerbeelden.
Steven Van Der Heyden ging in gesprek met Lieve Desmet over haar verblijf in Watou. Lees hier het volledige interview.


In Museum M liep tot 30 augustus 2020 de tentoonstelling met beeldhouwwerken van Rodin, Meunier en Minne. De werken werden tegenover beelden van middeleeuwse kunstenaars geplaatst. 
Paul Bogaerts, Herlinde Vekemans, Peter Mangelschots en Lieve Desmet – vier Leuvense dichters – schreven gedichten bij de beeldhouwwerken. De dichters spraken de gedichten zelf in voor de audiotour.
Lieve Desmet schreef 4 gedichten (2 voor volwassenen en 2 voor jongeren) bij de beelden “oud mijnpaard” van Constantin Meunier en “de verloren zoon” van George Minne. Ontdek hier alle gedichten van de tentoonstelling Rodin, Meunier & Minne op de site van Museum M.
Er verschenen goede recensies over de tentoonstelling in De Tijd, De Standaard, er verscheen een nummer OVK over de tentoonstelling met daarin een gedicht van elk van de deelnemende dichters.


Donderdagavond 12 februari 2020 in Lokaal dienstencentrum Wijnveld, Wingerdstraat Leuven. Poëzievoorstelling n.a.v. dertig jarig bestaan uitgeverij P.


Vrijdag 31 januari las Lieve Desmet voor in Den Dam in Oudergem, lezing en poëzie avondwinterwandeling.


Donderdagavond 30 januari 2020 in Den Hopsack in Antwerpen: ‘Acht achtbare dichters’ – een van die acht was: Lieve Desmet.


Op 14 september 2019 stelde Lieve Desmet haar nieuwe bundel “In de maat van de zee” voor in Het Wagehuys te Leuven. De lancering trok een groot en breed publiek. Mustafa Kör nam de presentatie en het interview met de auteur voor zijn rekening.


Lieve Desmet was te horen in het programma ‘De ochtend’ op Radio 1 van 1 november 2018. In een item over ‘De eenzame uitvaart‘ hoor je haar op de uitvaart van Meneer H.S. Zij leest Afscheid in Leuven.

Het Groot Beschrijf in Brussel – 21 april 2002.
Eerste ontmoeting met Chris Lomme – samen voorlezen in Het Regenbooghuis.