‘Huis van de Dichter’

In team met Peter De Roo, Michaël Vandebril en Jelle van Riet bouwt Lieve Desmet het ‘Huis van de Dichter’ verder uit tot professionele schrijfplek in Watou.

Het ‘Huis van de Dichter’, ook gekend als de voormalige onderpastorie van Watou, was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van het Poëziefestival in Watou.

Het ‘Huis van de Dichter’ vind je in centrum Watou, op een boogscheut van de kerk en toch meteen in volkomen stilte en natuurgebied aan de rand van het dorp. De zongerichte tuin met uitzicht over de omliggende akkers en Frankrijk, leent zich zonder vergelijk tot heerlijk avondlijk tafelen, barbecuen, keuvelen en mijmeren tot ver na zonsondergang.

Sinds begin 2018 wordt het ‘Huis van de Dichter’, de voormalige woonst van Gwy Mandelinck in Watou, zestien weken per jaar opengesteld als schrijfresidentie.

Voor meer info over het ‘Huis van de Dichter’ klik hier.


Residentensessie 2022

Jelle Van Riet interviewt 7, 14, 21 en 28 augustus in het parochiehuis van Watou Vlaamse en Nederlandse dichters die hebben geresideerd in Watou. Het publiek krijgt een unieke inkijk in het dichterlijke creatieproces en de verblijfservaring in Watou. De dichters lezen ook telkens voor uit werk waaraan ze in Watou schreven. De residentensessies dragen bij tot de uitstraling van Watou als literaire broedplek: in Watou worden nieuwe teksten gecreëerd én gedeeld met het publiek.

Voor meer info over alle residentensessies >>>