Categorieën
Recent initiatief

Gedichten in Museum M

OPNIEUW GEOPEND VOOR INDIVIDUELE BEZOEKERS MITS RESERVATIE. RESERVEER EEN TIJDSLOT.

Lieve Desmet schreef 4 gedichten (2 versies voor volwassenen en 2 versies voor jongeren) bij de beelden “oud mijnpaard” van Constantin Meunier en “de verloren zoon” van George Minne. Hier in preview:
“oud mijnpaard” – versie volwassenen bij “oud mijnpaard”
“een paard als ik” – versie jongeren bij “oud mijnpaard”
“zegen”– versie volwassenen bij “de verloren zoon”
“vader” – versie jongeren bij “de verloren zoon”

Interessante links:
Voor meer info over de tentoonstelling Rodin, Meunier & Minne.
Ontdek hier alle gedichten van de tentoonstelling Rodin, Meunier & Minne op de site van Museum M.
– Bereid je bezoek alvast voor met deze Virtuele tour doorheen de tentoonstelling.

In Museum M loopt tot 30 augustus de tentoonstelling met beeldhouwwerken van Rodin, Meunier en Minne. De werken worden tegenover beelden van middeleeuwse kunstenaars geplaatst. 

Paul Bogaerts, Herlinde Vekemans, Peter Mangelschots en Lieve Desmet –  vier Leuvense dichters – schreven gedichten bij de beeldhouwwerken. De dichters spraken de gedichten zelf in voor de audiotour.

Intussen al goede recensies over de tentoonstelling in De Tijd, De Standaard, en er was inderdaad aandacht voor op het vrt journaal.

Categorieën
Recent initiatief

Gedichtenkrans

De Dichter des Vaderlands lanceerde het initiatief “Gedichtenkrans/Fleurs de Funérales. Lieve Desmet participeert samen met andere dichters aan dit prachtige initiatief en schreef “Brief zonder Venster”…een mooi persoonlijk uitvaartgedicht voor iemand die overleed aan Covid 19. Voor meer info.

Brief zonder venster (voor A.K.)

Lieve Desmet schreef een persoonlijk uitvaartgedicht voor Mijnheer A.K. Mijnheer A.K. werd geboren op 24 mei 1939 en overleed in WZC Edouard Remy te Leuven op 2 april 2020 aan de ziekte COVID-19.

Er zijn noch familieleden, noch bekenden. Het betreft  een Eenzame Uitvaart. Hierbij de link naar “Brief zonder venster”.

Categorieën
Recent initiatief

Dichters van wacht

Dat ‘Dichters van wacht’ zou uitgroeien tot het monstersucces dat het is geworden, heeft ongetwijfeld elk van ons verbaasd, ontroerd en gelukkig gemaakt. Misschien zelfs hoopvol. WAT POËZIE VERMAG. Wij weten dat natuurlijk al lang, maar nu is het ook bewezen.  Jelle Van Riet (mede organisator) 

Vzw Verb(l)ind organiseerde van 6 april tot en met zaterdag 18 april Dichters van wacht. Wie belde op een gratis nummer, werd doorverbonden naar een onbekende of bekende dichter die een stukje poëzie voorlas. Wie er aan de andere kant van de lijn zat, wist men niet op voorhand. 21 dichters namen deel aan het project…waaronder Lieve Desmet.

Op een week tijd werd het gratis nummer meer dan 2.000 keer gebeld en brachten alle dichters samen 526.231 seconden oftewel meer dan 6 dagen en 2 uren non-stop poëzie.

Maar, het wordt geen adieu, het wordt een au revoir. De Dichters van wacht komen terug. Hoe, waar en wanneer verklappen we nog niet, maar dat ze terugkomen staat vast. Hein Huyghe (initiatiefnemer)

Categorieën
Optreden

Gedichtendag 2020

  • Donderdagavond 30 januari 2020 in Den Hopsack in Antwerpen: ‘Acht achtbare dichters’ – een van die acht: Lieve Desmet.
  • Vrijdag 31 januari treedt Lieve Desmet op in Den Dam. Op het programma: een lezing en een poëzie-avondwandeling.
Categorieën
Optreden

‘In de maat van de zee’ – de foto’s

Klik op de eerste foto om de diashow te beginnen.

« 1 van 2 »
Categorieën
Optreden

Voorstelling nieuwe bundel

Programma


Inleiding: Bart Vonck
Presentatie en interview: Mustafa Kör
Jokke Schreurs speelt uit zijn cd ‘Wannes in jazz’.

Waar: 30CC/Wagehuys, Leuven
Wanneer: zaterdag 14 september 2019 om 20 uur.
Inkom gratis, inschrijven via leuvenleest@leuven.be