Categorieën
Binnenkort

Reveil met Allerheiligen

1 november 2022.
Reveil laat op Allerheiligen de begraafplaatsen in Vlaanderen oplichten. Zo’n Reveilmoment kan lokale muziek bevatten, poëzie, dans en levensverhalen. 

Lieve Desmet leest voor op Begraafplaats Diestseveld Leuven tussen 14.00 en 17.00.

Categorieën
Binnenkort

Soul Repair Café

4 oktober 2022.
Haal herinneringen op aan een overleden geliefde. Artiesten zetten deze herinneringen om in kunst. Bij een Soul Repair Café halen bezoekers bij een kop koffie herinneringen op aan een overleden geliefde. Artiesten zetten deze herinneringen om in hun kunstvorm: een gedicht, een illustratie, een lied, een brief…

Categorieën
Eerdere evenementen

‘Kom dichter’ te Kessel-Lo

Op Zondag 29 mei 2022 in de namiddag leest o.a. Lieve Desmet voor op het evenement ´Kom dichter’ te Kessel-Lo. ‘Kom Dichter’ is een wandeling van anderhalf uur door de kop van Kessel-Lo waarbij je op boeiende plekken kan luisteren naar een dichter, muzikant of woordkunstenaar.

Kom Dichter kadert in de Week van Verbondenheid. Die week is een jaarlijks initiatief van Bond zonder Naam en SAAMO.

Voor meer info >>>

Categorieën
Eerdere evenementen

‘Dichter bij de grens’

Lieve Desmet organiseert mee ‘Dichter bij de grens’, een grensoverschrijdend literair evenement tussen Sluis en Knokke-Heist. De organisatoren van dit event zijn ‘Huis van de Dichter’ en Schrijvers in Sluis. ‘Dichter bij de grens’ gaat door te Sint Anna ter Muiden op 21 mei 2022 om 14u30.
Voor een opname van één van de sessie, klik hier.

Categorieën
Eerdere evenementen

‘Druk in Leuven’ boekenfestival

Zondag 8 mei 2022 las Lieve Desmet voor in het kader van ´Druk in Leuven’ boekenfestival in de tuin van uitgeverij P Sint Antoniusberg.

Categorieën
Eerdere evenementen

Slotshow Sociaalwerkconferentie

Lieve Desmet las voor op 5 mei 2022 in de Koningin Elisabethzaal Antwerpen op de slotshow van de conferentie Sociaal Werk.
Lieve Desmet is te beluisteren vanaf minuut 49.

Categorieën
Eerdere evenementen

Soul Repair Café 2021

Leuven is dit najaar de trooststad van Vlaanderen. Samen met Vzw Reveil organiseert Stad Leuven een Troostfestival. Ook Leuven Leest draagt een steentje bij.
Op 16 oktober 2021 kan je vanaf 14.00 tot 17.00 terecht in STUKcafé voor het SOUL REPAIR CAFE. Dichters staan klaar om herinneringen van een overleden geliefde om te zetten in een gedicht. Met dank aan Lieve Desmet en Peter Mangel Schots en Lotte Falter.

Voor meer info >>>

Categorieën
Eerdere evenementen

Residentensessies 2021 opnieuw voltreffer in Watou

Poëzieliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland zakten af naar Watou voor de derde editie van de Residentensessies. Tien dichters uit België en Nederland stelden in de Sint-Bavokerk in Watou  opnieuw hun werk voor. “Daarmee toonden ze het publiek hoe belangrijk een residentie voor hen in het Huis van de Dichter was geweest”, zegt Peter De Roo. Het Huis van de Dichter in Watou wordt al sinds februari 2018 opengesteld als residentie voor auteurs. 

Lees het volledige artikel in het Laatste Nieuws van 30 augustus 2021 door Laurie Bailliu >>>> Klik hier.

Bekijk hier de integrale residentensessies >>> klik hier

Bron: Facebook
Categorieën
Eerdere evenementen

Dichteres komt weer thuis in Watou

Categorieën
Eerdere evenementen

voorlezen in kerk van Watou zondag 29/8